18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Yaşam Sünnet için en uygun yaş kaçtır?

Sünnet için en uygun yaş kaçtır?

Çocuk cerrahları, sünnet işlemi öncesi anne ve babalara detaylı bilgi veriyor. İşlem sonrası ise dikkat edilmesi gerekenler hakkında önerilerde bulunuyor. Bu öneriler doğrultusunda aileler, çocuklarının sünnet sürecini daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yönetebilirler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sünnet için en uygun yaş kaçtır?

Doç.Dr. Tunç Özdemir, sünnet mevsiminin başlamasıyla birlikte anne babaları sünnet konusunda uyardı.

Doç.Dr. Tunç Özdemir'in Uyarısı

Çocuğun psikolojisi göz önüne alındığında en iyi yöntemin genel anestezi altında yapılan sünnet olduğunu vurgulayan Özdemir, "Lokal anestezi ile sünnet sadece yeni doğan döneminde, yani yaşamın ilk 30 gününde mümkündür. Bu dönemden sonra tüm yaşlarda sünnet için genel anestezi önerilmektedir. Hekimin yapmadığı sünnet uygulamaları ise akla bile getirilmemelidir" açıklamasında bulundu.

Sünnet Yöntemleri ve Uygun Yaş

Acıbadem Kent Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Tunç Özdemir, sünnetin bir cerrahi müdahale olduğunu ve doğru şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Orta yaş ve üzerindeki erkeklerde hekim dışı kişilerce yapılan sünnetlerin travmalara neden olabileceğine dikkat çekti. Sünnet işleminde temel amacın sünnet derisinin cerrahi olarak çıkarılması olduğunu vurgulayan Özdemir, lazerle sünnet uygulamalarının riskli olduğunu ifade etti. Lazerin sünnet işleminde yeri olmadığını söyleyen Özdemir, klasik yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

En Uygun Sünnet Yaşı

Doç.Dr. Tunç Özdemir, cinsel kimliğin geliştiği 2,5 ila 5 yaş arasında sünneti önermediklerini söyledi. Bu dönemde yapılan operasyonların çocuklarda travmaya yol açabileceğini ve psikolojik gelişimi olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Özdemir, sünnet için en uygun zamanın yeni doğan dönem olduğunu ifade etti. Yıllar geçtikçe yeni doğan döneminde sünnet yaptıran ailelerin sayısının arttığını ancak bazı ebeveynlerin okul çağını tercih ettiğini dile getirdi.

Sünnet Komplikasyonları ve Önlemler

Doç.Dr. Tunç Özdemir, sünnetin dünyada en çok yapılan cerrahi müdahale olduğunu belirtirken komplikasyon oranının %0,2-5 arasında değişebileceğine dikkat çekti. Yetkisiz kişilerce yapılan sünnetlerin daha fazla komplikasyona yol açabileceğini vurguladı. Majör komplikasyonların penis gangreni, penis kopması, kanama gibi sorunları içerdiğini söyleyen Özdemir, minör komplikasyonların ise enfeksiyon, kanama gibi sorunlar olduğunu belirtti. Hekim tarafından yapılmayan sünnet uygulamalarından kaçınılması gerektiğini vurgulayan Özdemir, çocuğun hayatını etkileyebilecek sorunların yaşanabileceğine işaret etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kangal akkaraman koyunu sayısı ikiye katladı..

Kangal akkaraman koyunu sayısı ikiye katladı..