18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Dünya Saldırı durdurulamaz bir hızla yayılıyor

Saldırı durdurulamaz bir hızla yayılıyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'ndeki Refah'a asker gönderileceğini ve saldırının genişleyeceğini duyurdu. Gaza'da devam eden kara saldırısıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Saldırı durdurulamaz bir hızla yayılıyor

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz önderliğindeki askeri yetkililer, Gazze Şeridi'nin kıyı bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Gantz, 7 Mayıs'ta Refah'ta başlayan kara saldırısının genişletileceğini ve operasyonun karadan ve havadan daha fazla güçle genişleyeceğini açıkladı.

Gantz: Operasyon Genişleyecek

İsrail Savunma Bakanı Gantz, Gazze Şeridi'nde devam eden operasyonun genişleyeceğini belirtti. Karadan ve havadan daha fazla güçle devam edecek olan operasyonun hedeflerine ulaşacağını söyledi.

Esirlerin Geri Dönüşü İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Gantz ayrıca, İsrail'in esirlerin geri dönüşü için gerekli koşulları oluşturmak için çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Esirlerin güvenli bir şekilde geri dönüşleri için çaba harcanacağını belirtti.

İsrail Ordusunun Uyarısı

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması yönünde bir uyarı yapmıştı. Bu uyarının ardından 7 Mayıs'ta Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatılmış ve sınır kapısının Gazze tarafı ele geçirilmişti.

Güvenlik Kabinesinin Kararı

10 Mayıs'ta İsrail Güvenlik Kabinesi, Refah'a yapılan kara saldırısının alanının genişletilmesine ilişkin bir karar almıştı. Bu kararla operasyonun genişletilerek devam edeceği açıklanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir apartmanın 3. katındaki balkona yıldırım isabet etti

Bir apartmanın 3. katındaki balkona yıldırım isabet etti