08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Bakan Işıkhan Filistin için yardım çağrısında bulundu.

Bakan Işıkhan Filistin için yardım çağrısında bulundu.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Filistin için uluslararası sendikalara çağrıda bulundu. Bozay, Filistin'in işgal altındaki topraklarında yaşanan zulme karşı destek çağrısını yineledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Işıkhan Filistin için yardım çağrısında bulundu.

Bakan Vedat Işıkhan'dan İsrail'e Sert Tepki

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 112'nci Uluslararası Çalışma Konferansı kapsamında gerçekleştirilen Filistin özel oturumunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgal ve saldırılarının devam etmesi durumunda insan hakları, çalışma hakları ve insanlık değerlerinden bahsedilemeyeceğini belirtti.

İsrail'in İşgal ve Saldırılarına Karşı Çağrı

Işıkhan, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin topraklarındaki işgal ve saldırılarını sürdürdüğünü vurgulayarak, bu süreçte binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve milyonlarca insanın yerinden edildiğini aktardı. Bakan Işıkhan, Gazze'nin ekonomisinin çöktüğünü ve işgücü piyasasının tahrip olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin Filistin'e Yardım Çabaları

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin Filistin halkına insani yardım sağlayan lider ülke olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ulaştırılan yardımlarla Gazze'ye destek olduklarını ifade etti. Ayrıca uluslararası topluma, Filistin halkına destek olmak için harekete geçme çağrısında bulundu.

İsrail'in Vahşetine Karşı Güçlü Duruş

Bakan Işıkhan, İsrail'in işlediği vahşet karşısında sessiz kalmamanın önemine vurgu yaparak, uluslararası toplumu İsrail'in saldırganlığına karşı koymaya ve Filistin halkının yanında yer almaya davet etti. İşçi ve işveren örgütlerini, uluslararası kuruluşları acil ateşkes, insani yardım, boykot ve grev konularında güçlü bir şekilde harekete geçmeye çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
bakan Şimşek: Rezervler pozitife döndü

bakan Şimşek: Rezervler pozitife döndü