20 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'ne Ait Eğitim Gemileri İstanbul'da: Türkiye-Japonya Dostluğunun 100. Yılı Kutlanıyor

Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'ne Ait Eğitim Gemileri İstanbul'da: Türkiye-Japonya Dostluğunun 100. Yılı Kutlanıyor

Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait "Kashima" ve "Shimakaze" eğitim gemileri, Türkiye-Japonya dostluğunun 100. yılı dolayısıyla İstanbul Sarayburnu Limanı'na demir attı. Halkın ziyaretine açılacak olan gemiler, 11 Kasım'a kadar sürecek denizaşırı eğitim seferi kapsamında Türkiye'nin ardından İspanya'ya hareket edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'ne Ait Eğitim Gemileri İstanbul'da: Türkiye-Japonya Dostluğunun 100. Yılı Kutlanıyor

Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait "Kashima" ve "Shimakaze" eğitim gemileri, Türkiye-Japonya dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Sarayburnu Limanı'na demir attı.

Karşılama Töreni ve Protokol

Sarayburnu Limanı'nda düzenlenen karşılama törenine, Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Rafet Oktar, Japonya Eğitim Filosu Komutanı Tümamiral Nishiyama Takahiro, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko ve Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi katıldı. Tümamiral Oktar, Filo Komutanı Nishiyama'yı çiçek ve tatlıyla karşıladı. Törende, iki ülkenin milli marşları çalındı ve ardından hatıra fotoğrafları çekildi.

Gemilerin Ziyaret Programı

Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait bu eğitim gemileri, uygulamalı eğitim verilmesi ve uğranılan limanlarda uluslararası iyi niyetin teşvik edilmesi amacı taşıyor. Gemiler, 10 Ağustos saat 10.00 itibarıyla halkın ziyaretine açılacak ve 11 Ağustos saat 15.00'e kadar ziyaret edilebilecek. Gemiler, 12 Ağustos'a kadar Sarayburnu Limanı'nda kalacak ve ardından 11 Kasım'a kadar sürecek seferlerine devam edecekler.

Eğitim Gemileri Hakkında

Tümamiral Nishiyama Takahiro'nun komuta ettiği "Kashima" ve "Shimakaze" gemilerinin eğitim filosunda, 190'ı Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri Subay Aday Okulu mezunu olmak üzere yaklaşık 570 subay yer alıyor. Gemilerin İstanbul ziyareti, 20 Mayıs-11 Kasım arasında gerçekleştirilen "2024 Denizaşırı Eğitim Seferi" kapsamında yapılıyor. Sefer boyunca 11 ülke ve 13 limanı ziyaret edecek olan gemiler, Türkiye'nin ardından İspanya'ya gidecek.

Denizaşırı eğitim seferiyle, subay adaylarının deniz üzerinde uygulamalı olarak Öz Savunma Kuvvetleri subaylarının sahip olması gereken temel bilgi ve becerileri edinmeleri, ortak eğitim ve diğer faaliyetler yoluyla küresel farkındalıklarının geliştirilmesi ve ziyaret edilen ülkelerle uluslararası iyi niyeti teşvik etmeleri amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB'nin Enflasyon Raporu Sonrası Ekonomistlerden Farklı Döviz Kuru Beklentileri

TCMB'nin Enflasyon Raporu Sonrası Ekonomistlerden Farklı Döviz Kuru Beklentileri