16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan Gazze Açıklaması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan Gazze Açıklaması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, BM 77. Dünya Sağlık Asamblesi'nde Gazze'deki sağlık sisteminin çöküşüne ve insani trajediye vurgu yaparak, Gazze'deki trajeninin son bulmasının insanlık onurunu etkilediğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan Gazze Açıklaması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 77. Dünya Sağlık Asamblesi Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze'deki Hastanelere Saldırıları

Dr. Koca, konuşmasında İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarını kınayarak, sağlık hakkının temel bir insan hakkı olduğunu ve bu hakka yapılan saldırıların savaş suçu olduğunu belirtti.

Gazze'deki İnsanlık Dışı Durum

Gazze'deki durumun vahametinden bahseden Koca, 1 milyon 400 bin sivilin hayatının tehdit altında olduğunu ve bölgeden 600 binden fazla kişinin tahliye edildiğini dile getirdi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yiyecek, su gibi temel ihtiyaçların ulaşmasını engelleyerek açlığı bir silah olarak kullandığını vurguladı.

Uluslararası Yardım Çağrısı

Dr. Koca, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırarak, Gazze'de yaşanan insanlık dışı koşulların sona erdirilmesi ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, insani yardımların kesintisiz bir şekilde Gazze'ye ulaştırılması için Türkiye'nin İsrail'le ticaretini durdurduğunu açıkladı.

Filistinli Mevkidaşından Tebrik

Konuşmasının ardından Filistin Sağlık Bakanı Dr. Abu Ramadan, Bakan Koca'yı sözlerinden dolayı tebrik ederek destekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstihbaratçı kılığına giren dolandırıcı, Iraklı aileden 2 milyon 278 bin TL'yi aldı!

İstihbaratçı kılığına giren dolandırıcı, Iraklı aileden 2 milyon 278 bin TL'yi aldı!