16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Başkan Uzun'dan 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Mesaj

Başkan Uzun'dan 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Mesaj

Sivas Belediye Başkanı, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, milli mücadelenin önemine vurgu yaparak Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını andı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Başkan Uzun'dan 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Mesaj

Sivas Belediye Başkanı, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde Sivas Kongresi'nin kritik bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Başkan Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihi boyunca esaret yüzü görmemiş olan Türk Milletinin yeni bir devlet kurma yolunda mihenk taşı olan 4 Eylül Sivas Kongresi; 'Cumhuriyetin Temellerini Burada Attık' dedirten milli iradenin tam 108 gün boyunca yaptığı hazırlığın, bozduğu kumpasların ve verdiği mücadelenin adıdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve bir grup vatansever, büyük Türk Milletinin kaderine yön veren kararları Sivas’ta aldılar. 'Manda ve himayenin kabul edilemez' olduğunun altını bir kez daha çizerek 'Burada bir milletin kurtuluşunun kararlarını aldık' dediler."

Başkan Uzun, Sivas'ın milli mücadelenin merkezi olduğunu belirterek, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Sivas'ı güvenilir bir şehir olarak seçmesinin önemine dikkat çekti. Gazi Paşa'nın Sivas'ta kaldığı süre boyunca halkın desteğiyle milli mücadeleyi yönlendirdiğini ve bu mücadelenin temellerini burada attığını vurguladı.

Başkan Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler, o ataların torunları olarak 4 Eylül 1919 ruhunu aynen yaşıyor ve çok şükür yaşatıyoruz. Milli mücadeleye ev sahipliği yapan ve Başkomutanımız Mustafa Kemal Paşa’yı 108 gün boyunca ağırlayan Sivas’ın bir evladı olmak, ömrümüz boyunca gururla taşıyacağımız bir şeref madalyasıdır."

Başkan Uzun, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünü kutlayarak Gazi Mustafa Kemal Paşa ve tüm şehitlerimizi rahmetle andığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Ulaş'ta Zincirleme Trafik Kazası: 9 Yaralı

Sivas Ulaş'ta Zincirleme Trafik Kazası: 9 Yaralı