08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji Ankesörlü Telefonların Sonu Geliyor: Yakında Tarih Olacaklar!

Ankesörlü Telefonların Sonu Geliyor: Yakında Tarih Olacaklar!

Sivas'ta ankesörlü telefonlar artık tarih oluyor. Bir zamanlar kuyrukların önünde beklenen bu telefonlar, teknolojinin ilerlemesiyle unutulmaya yüz tuttu. Görenler eski günleri anımsayarak nostaljik bir yolculuğa çıkıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankesörlü Telefonların Sonu Geliyor: Yakında Tarih Olacaklar!

Sivas'ta Ankesörlü Telefonlar Geçmişteki Günleri Hatırlatıyor 1891 yılında William Gray tarafından üretilen ve jetonla çalışan ankesörlü telefonlar, ülkemizde 90’lı yıllarda popüler hale geldi. İstanbul ve diğer büyük şehirlerde sıkça görülen bu telefonlar, zamanla Anadolu'nun dört bir yanında iletişimi sağladı. İlk olarak jetonlarla çalışan bu telefonlar daha sonra kartlı sisteme geçiş yaptı.

İletişimde Devrim Yaratan Teknoloji: Ankesörlü Telefonlar

Ankesörlü telefonlar, şehir meydanlarından, askeri tesislere ve yurtlara kadar pek çok farklı alanda kullanılıyordu. Ancak cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte ankesörlü telefonların önemi azaldı ve neredeyse unutulmaya yüz tuttu.

Nostaljik Bir Yolculuk: Ankesörlü Telefonların Eski Günleri

Günümüzde hala bazı yerlerde bulunan ankesörlü telefonlar, görenleri geçmişe götürüyor. Eskiden iletişim kurmanın vazgeçilmez aracı olan bu telefonlar, bugün sadece nostaljik birer obje olarak kalmış durumda.

Ankesörlü Telefonlar ve İletişimdeki Önemi

Adem Haral, geçmişte nişanlısıyla ankesörlü telefon aracılığıyla iletişim kurduğunu belirtiyor. Cep telefonlarının olmadığı dönemlerde ankesörlü telefonlar önemli bir iletişim aracıydı ve insanların birbirleriyle bağlantı kurmasını sağlıyordu.

Günümüzde Ankesörlü Telefonların Yeri

İbrahim Daştan, ankesörlü telefonların eskiden önünde kuyruklar oluşturduğunu dile getiriyor. Şu anda ise sadece yurt dışı aramalarında kullanılan bu telefonlar, geçmişe dair hatıraları canlandırıyor.

Sivas'ta ankesörlü telefonlar, geçmişteki iletişim yöntemlerini hatırlatmasıyla insanlarda duygusal bir etki yaratmaya devam ediyor. Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle ankesörlü telefonlar artık sadece nostaljik birer anı olarak varlıklarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EMS Yapı Sivasspor, deplasmanda İstanbulspor'u 3-1 mağlup etti

EMS Yapı Sivasspor, deplasmanda İstanbulspor'u 3-1 mağlup etti