08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji Bakan Kacır TÜRKSAT 6A' Uydusu Hakkında Bilgi Verdi

Bakan Kacır TÜRKSAT 6A' Uydusu Hakkında Bilgi Verdi

TÜBİTAK UZAY liderliğinde geliştirilen TÜRKSAT 6A uydu projesi, Güneydoğu Asya ülkelerine erişim sağlayarak 4,5 milyarlık bir nüfusa ulaşmayı hedefliyor. ASELSAN, TUSAŞ ve CTECH işbirliğiyle üretilen uydu, 8 Temmuz haftasında fırlatılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A' Uydusu Hakkında Bilgi Verdi

Bakan Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi Kapsamında TÜRKSAT 6A Uydusunu Paylaştı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin bir parçası olan TÜRKSAT 6A uydusuna ilişkin önemli bir paylaşımda bulundu.

TÜRKSAT 6A: Türkiye'nin Milli Teknoloji Platformu

Bakan Kacır, ülkemizin bugüne kadar ürettiği en yüksek değere sahip milli teknoloji platformu olan TÜRKSAT 6A uydusunun devreye alınmasına sayılı günler kaldığını belirtti.

Yerli Üretim TÜRKSAT 6A'nın Özellikleri

Yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydularını kendi kabiliyetleriyle geliştirme başarısına sahip olan Türkiye, TÜRKSAT 6A ile kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacak. TÜBİTAK UZAY liderliğinde Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve yerli olarak üretilen TÜRKSAT 6A, ASELSAN ve CTECH'in de işbirliğiyle hayata geçirildi.

TÜRKSAT 6A'nın Kapsama Alanı ve Önemi

8 Temmuz haftasında fırlatılması planlanan TÜRKSAT 6A, Güneydoğu Asya ülkelerine kadar uzanan geniş bir kapsama alanına sahip olacak. Hem sivil hem askeri iletişimde kullanılacak olan yerli haberleşme uydusu, 15 yıldan fazla bir süre boyunca görev yapacak ve ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İdo Tatlıses Dilber İçin Özel Bir Şarkı Besteledi!

İdo Tatlıses Dilber İçin Özel Bir Şarkı Besteledi!